Novinky z knižního fondu.

09.12.2010 14:38

V prosinci máme další nové knihy. Nabízíme několik titulů.

Pro děti a mládež

 

Kúhnl, Daniel: Správná parta a velký šaman - o partě kluků a holky, kteří prožívají ty neúžasnější letní prázdniny, plné dobrodružství a napínavých situací.  O Vánocích se seznámili se starým námořníkem, se kterým našli ztracený poklad. Co zažijí o jarních prázdninách? A najde Danda, holka v klučičí partě, nakonec svého ztraceného tatínka? Odpovědi najdete v této knížce, která je určena začínajícím čtenářům, ale i těm, kteří je budou malým dětem číst.

Brezina, Thomas: Případ pro tebe a Klub Tygrů - Netvor z hlubin - další z napínavých detektivních příběhů party Tygrů, která  tentokrát bude pátrat po vodní příšeře. Jak se mohla dostat do jezírka? A kde  je speciální minipočítač? To se dozvíte v knize, která je vybavena i speciální lupou.

Mueller, Dagmar H.: Zuzka a poníci - Zuzka kromě poníků miluje vyjížďky do okolí. Při jedné z nich se stane s kamarády svědky hrůzného zacházení s poníkem, kterému bez jejich pomoci hrozí smrt. Zoufale přemýšlí, jak poníka zachránit, překonat přísné zákony a vyhnout se konfliktu s policií. Zdá se to témšř nemožné. Podaří se Zuzce a kamarádům týraného poníka zachránit?

Pro dospělé

 

Plaidy, Jean: Epitaf pro tři ženy - Jindřich VI. byl mladý král obklopený mnoha ženami, jež měly dalekosáhlý vliv na historii... Ve věku 9.měsíců se stal vladařem rozbouřené Anglie. Tři žena, které mu vstoupily do života, trvale ovlivnily nejen jeho, ale i celou historii. Jindřichova matka, Kateřina z Valois se zamilovala do Owena Tudora, Walesana prostého původu, a společně založili  tudorovskou dynastii. Johanka z Arku, selská dívka z Domrémy, která za svou zem obětovala život, pronásledovala Jindřicha až do jeho smrti. Eleanor z Gloucesteru byla až příliš ctižádostivá, a svými intrikami téměř ohrozila život mladého krále. Drazš však za svoje čina zaplatila....

Jordan, Nicole: Napravit hříšníka - Když se Eleanor zasnoubila s okouzlujícím vikomtem Damonem, byla na vrcholu štěstí, které však trvalo jen do doby, když se na veřejnosti ojevil vikomt se svou milenkou. Eleanor zasnoubení zrušila stím, že se již neprovdá. Pokořený Damon odjíždí na dva roky do ameriky. Po návratu zjišťuje, že Eleanor stále miluje. Bohužel se na scéně objevuje vikomtův záhadný nepřítel, který usiluje o jeho život - a ohrožuje tím také i Eleanor. Podaří se Damonovi ochránit svoji milovanou ženu a zachovat si její přízeň?

Link, Charlotte: Ozvěna viny - napínavý, jajemný a rafinový román autorky bestsellerů. Německý manželský par chce obeplout svět, ale jejich loď se jednou v noci potopí a oni si zachrání holé životy. Anglický pár jim pomůže v prvních chvílích po katastrofě. Vše vypadá, že dobře dopadlo, ale stane se něco neuvěřitelného: anglickému páru beze stopy zmizí jejich sedmiletá dcera....

Emerson, Kate: Palác rozkoší - historický román, který vznikl na základě skutečného životního příběhu Jane Popyncourt, přináší brilantní pohled na Tudorovce, jejich rodinu a na život u jejich dvora.

Rendellová, Ruth: Případ ztraceného muže - další detektivka z pera Ruth Rendellové. Na zpustlém pozemku je nalezeno na louce mrtvé tělo,které tu leželo víc jak 10 let. Nelze určit příčinu smrti. Při dalším pátrání je nalezena ve sklepě ,nedaleko od místa prvního nálezu, další mrtvola. Dlouho se nedaří identifikovat těla. Až jednou v Timesech narazí vyšetřovatelé na příběh ztraceného muže. A případ se začíná rozplétat....